Pentru proba de alergare pe poteca, traseele se desfasoara in mare parte pe acelasi traseu ca cel de bicicleta. Concurentii au la dispozitie 3 distante de competitie: maraton 42 km, semimaraton 21 km si cross 10 km.

Traseul de 10 km are loc in oras pe un traseu dus-intors, dar si acesta va intra pe tunel in subteran si va duce concurentii pana jos de tot in salina unde vor face o bucla inainte sa se intoarca la suprafata.

Traseul de 21 km se desfasoara in mare parte in natura. Distantele sunt de 13,2 km in outdoor din care o mica parte prin oras, apoi restul peste dealuri, pe poteci si prin paduri si 7,5 km pe tuneluri in subteran.

Traseul de 42 km este cel de 21 parcurs de doua ori. Cei inscrisi la aceasta distanta se vor bucura de doua ori de traversarea potecilor de peste dealuri si de paduri. In plus, vor face aerosoli de doua ori in salina!

Distantele masurate in kilometri sunt aproximative si pot diferi usor in functie de gps-ul fiecaruia.

Pe traseu exista in total 4 check point-uri din care 3 puncte de alimentare pentru marton si semimaraton si 2 puncte de alimentare pentru cross. Pentru maraton si semimaraton punctele de alimentare sunt la start/finish, intrare/iesire tunel si in cel mai indepartat punct al traseului. Pentru cross punctele de alimentare sunt doar la start/finish si la intrare/iesire tunel.

Pentru proba de bicicleta concursul dureaza 120 minute. Traseul are o lungime totala de aproximativ 15 km din care in jur de 7,5 la suprafata si 7,5 km in subteran. Timp de 120 minute concurentii trebuie sa parcurga cat mai multe ture de 15 km. Cine face cat mai multe ture, castiga. Diferanta de nivel este de aproximativ 527m / tur.

In Targu Ocna traseul are loc pe strazi asfaltate sau cu piatra cubica pe care traficul auto va fi restrictionat special pentru concurs. Cu toate acesta, cat timp te afli pe drum public, esti obligat sa respecti regulile de circulatie. Distanta parcursa pe asfalt in oras este de aproximativ 3,5 km.

Offroad traseul se desfasoara pe drumuri forestiere cu pietris si pamant, drumuri de iarba, poteci de pamant si poteci de iarba. Distanta parcursa offroad este de aproximativ 4,6 km.

In Salina traseul se desfasoara pe tunelul de acces auto care are o lungime de 3,1km. Acesta va fi parcurs de doua ori – o data la coborare si o data la urcare. In salina propriuzisa traseul are o lungime de apriximativ 600 si se desfasoara pe suprafata de sare relativ alunecoasa. Distanta totala parcursa in subteran este de aproximativ 7 km.

Punctul cel mai inalt al traseului este la 533 m altitudine si punctul cel mai jos al traseului este la 240m adancime. Concursul de cross country de la Targu Ocna este singurul din tara care are loc si la suprafata si in subteran.

Pe traseu exista in total 3 check point-uri din care 2 puncte de alimentare amplasate unul la start/finish si unul la intrare/iesire tunel.